Gott nytt år från min familj



Detta blir väl sista inlägget för i år...önskar er Alla gott slut på detta år och hoppas att nästa år blir bättre:D

Alvas nya frilla=)

Alva i ny friss:)

Vänner


Om jag hade haft en miljon vänner så skulle jag be alla en krona och bli miljonär.

Om jag hade haft 500.000 vänner skulle jag be alla att hålla sig I handen för att göra en jättecirkel.

Om jag hade haft 200.000 vänner skulle jag grunda en stad där alla hälsar på varandra med ett leende.

Om jag hade haft 25.000 vänner skulle telefon bolaget ta bort linjen varje gång jag fyller år

Om jag hade haft 6.000 vänner skulle jag vilja vara gudfar till 6.000 barn.

Om jag hade haft 1.000 vänner skulle jag ha 2.000 hjälpande händer.

Om jag hade haft 365 vänner skulle jag vara med en av dom varje dag av året.

Om jag hade haft 100 vänner skulle jag haft 100 förslag.

Om jag hade haft 4 vänner skulle jag ha 4 händer till att bära min kista.

Om jag hade haft 2 vänner skulle jag vara dubbelt så lycklig

Men om jag bara hade 1 vän  så skulle jag inte behöva ha mer.

Det finns dom som vill ha 1 miljon vänner när bara en kan vara värd miljoner.


~tomt~

Haha hittade USB minnet i min ryggsäck:P

Känns fortfarande tungt att min Mummu är borta...jag kan inte riktigt fatta det, min Mummu vad är det som händer?!

Ska knata ner på stan i morgon och kolla vad man kan tänka sig att köpa för blommor till begravningen..ngt fint ska det vara...endast det finaste är gott nog till Mummu.

I dag har det inte hänt så mycket, jobbade halv åtta fyra. Ja just det innan jag kom i väg i morse så var det kaos. Min väckarklocka ringde halv sex i morse. Jag stängde av den och somnade om med den i handen. Efter ett tag väcker Micke mig och säger att jag har försovit mig, jag tittar på klockan som visar tio i sju. Jag blir riktigt nervös eftersom jag börjar halv åtta, sen var jag även tvungen att tanka bilen. Klär på mig och borstar tänderna och fixar håret. Jag går ut i köket och ska hämta väskan, samtidigt slänger jag ett getöga på klockan i köket som visar.... tio över sex. Jag går ut i vardagsrummet och tittar där och den visar samma sak. HA det var hur skönt som helst att ha massor med tid över.

Jag kände att jag var riktigt duktig på jobbet, städade två lägenheter sen möblerade jag om i tvrummet och torkade golvet. Jag är riktigt nöjd när jag har ordnat med sånna saker. FY FAN VAD JAG ÄR BRA;)

Ska faktiskt bli riktigt skönt att vara ledig nu i två dagar. Jag ska t.om vara chaufför i morgon natt till min syster. Jag får ta en liten tupplur för hon skulle visst hem runt tre....TRE  jag vet inte när jag sist var uppe så länge i nyktert tillstånd.. Ja jag vet att jag börjar bli gammal.

Det är ingen ålder en häst säger man....nu vet jag inte så mycket om hästar, men jag har för mig att om en häst är 29 så är dom faktiskt pensionärer. Och en pensionär är gammal. Så alltså är jag inte gammal...eller så är jag det. Men jag är ju varken pensionär eller häst, fast jag har ju tänder som en häst. Inte att jag saknar tänder där bak utan jag tänkte mest på storleken.

Herre gud vad jag svammlade på sluten. Det måste bero på kaffet jag drack alldeles nyss, det kanske är som Micke säger att det inte är bra att dricka kaffe allt för sent. Men han syftar nog mer på att jag inte kan sova. Men jag kommer nog aldrig ha några som helst problem med att sova. Jag kan nog säga att jag kan somna var som helst. Och när barn är små så säger dom att om dom kan somna vart som helst så är dom friska. Dvs att jag är frisk. Eller frisk och frisk, det beror ju på hur man ser det, vissa skulle kalla mig knäpp och just nu i skrivandets stund skulle jag kunna tro att jag är full som jag svamlar. Men jag har inte druckit en droppe. Druckit det har jag ju gjort men inte dryck me alkohol. Visst har jag druckit alkohol men inte i  dag. Men som sagt jag får väl skylla på kaffet.
Apprå på kaffe så är det ngn på jobbet som har snott kaffe på personalrummet, dom har t.om snott si så där tio julklappar så jag blev utan. Ska fane mig skriva en lapp och sätta i personalrummet....TACK FÖR JULKLAPPEN JAG INTE FICK SATANS TJUVJÄVEL!!!
Det finns ta me fan folk till allt.
Ngn hade snott min systers cykel... men den hittade hon i buskarna i går när hon var ute och gick, så hon tog hem den igen. Varför är det så svårt för folk att låta bli andras saker? Det kan väl inte vara trevligt att springa runt i stulna saker. Det är ju samma med folk som stjäl från tvättstugor, Inte friska på en fläck.

Nej jag ska sluta skriva en massa Rappakalja...Nog boggat för i kväll. Och det blev som sagt en massa rappakalja.

Min Mummu...

Min älskade Mummu gick bort i fredags morse strax efter kl 06.
På Juldagen ringde dom och sa att hon var dålig, jag och mina systrar åkte dit med våran mor. Jag sa adjö till mummu på kvällen vid 18 när jag åkte hem. Min mamma och syster var kvar med Mummu hela natten. Kl fem ringde Karolin och väkte mig, jag tog på mig kläder och åkte till västerås. Jag var hos Mummu ca 05.50. Sen strax efter sex tog hon sina sista andetag. Mummu var så fin när dom hade gjort ordning henne.

Jag kommer aldrig att glömma min älskade Mummu, hon var en underbar Mummu.

Jag säger som Alva sa när jag kom hem i fredags:

-Gammel Mummu är i himlen med Fiffi.

Hon är klok min dotter
<3


Måtte julen vara över fort

Jag har alltid tyckt att det är trevligt med Jul, men inte i år. Folk handlar som galningar. Och något som jag inte kan förstå är varför handlar folk så mycket. Visst får folk göra som dom vill. Jag och mina systrar har alltid fått mycket julklappar när vi var små, men nu som "vuxen" men framför allt som mamma tänker inte jag handla och jag har inte hadlat så många julklappar till Alva. Det är ju antalet som jag köper nu som jag kommer att få köpa resten av jularna. Jag har dessutom inte så mycket pengar att jag kan handla runt 15 julklappar á 3-400 kronor. Nog gnällt om det.

I morgon ska jag i allafall jobba men det är bara kort tur. Sen ska jag vänta på att min sambo kommer och hämtar mig eftersom syrrans kille fyller år i morgon.

Sen på kvällen ska vi i väg till mor och pynta hennes gran, hem till pappa och sova hos han och Karolin. Sen firar vi jesufödelse hos pappa.
Juldagsmorgonen firas hos mamma och sen kl ett ska vi skubba i väg hem till Mickes föräldrar. Nästa jul ska jag bara vara hemma och strejka eller så ska jag se till att jag jobbar. Det skulle jag ha gjort denna jul men (dum som jag var) tog jag ledigt.
Jaja man lär sig av sina misstag sägs det, hoppas att jag verkligen gör det denhär gången.

Nej nu måste jag gå och dricka törstig som en jävla kamel som har förlorat vätskan ur ena puckeln.


Haha appropå uttryck...tittade på Reine och Mimmi i fjällen. Där är det en episod då Mimmi frågar Reine om han kan köra snöskoter. och då svarar han:
-En tvåsitts soffa på larvfötter, hur svårt kan det vara=)


Jävla Micke!

Jag frågade Micke om vi skulle ner på stan i morgon?!
-Jag vet inte men det måste vi nog..måste handla lite julklappar.
-Vet du vad du ska handla till mig? (Tänkte annars att jag skulle ha gett lite tips;)
-Ja! väskan som du ville ha.

VARFÖR MICKE? Kan jag inte få något för en gångs skull som jag inte har en aning om?


Men det är ju gulligt gjort att handla ngt som jag har önskat mig <3

LOVE U!


Jävla USB....Grrr!

I dag steg jag och Algis upp tidigt...varför? Jo vi skulle guida Tomas som bor i Ransta till en annan adress i Ransta. Han visste inte hur man hittar. Men Hallå Ransta är inte så stort=)

Först var vi till pappa och käkade frukost..Alva ville inte äta frukost hemma utan hon sa:
-Jag kycker om moffas gröt.
Sen var vi till en kompis och fikade och pratade, jag fick en jätte fin Vätt som ska bringa tur av hennes mamma och en korg av kompisen med en massa gott och tre dvd filmer..Tusen tack Jonna=)

Sen var vi åter igen hem till pappa, följde med snorris till affären. Alva sköt hennes vagn med dockan Kajsa i. Jag kan tänka mig att hon var hur stolt som helst.

I morse när vi gick till bilen så sa hon till mig att hennes händer var kalla. Jag svarde henne att jag också frös om händerna. Då stannade hon och sa till mig att jag skulle känna på Kajsas händer. Jag kände på dom och sa att dom var en aningen kalla. Då känner hon på hennes händer med kinden och säger :
-Nej mamma dom är iskalla.
Sen satt Kajsa bältad i baksätet..Hihi!

Sen var jag ner på stan och fixade lite och framkallade lite blider från ett USB minne. Alva gick och höll det i hande, sen tänkte jag inte så mycket på det.
Var hem till min mor och fikade och pratade en massa skit.
När jag kom hem så kom jag och tänka  på USB minnet och började leta efter det. Bad t.om Micke kolla efter det i bilen, men han fann det inte. Även jag var ner en vända till och tittade efter det. Men nej.
Ringde och bad min far om förlåtelse...jag skulle visst inte få nå julklappar eftersom jag slarvade bort det.
Så i morgon måste jag handla ett nytt åt han.

Sen har det inte hänt så mycket mer i dag. Alva är i allafall frisk.
Så i morgon ska jag släpa med mig min familj ner på stan..eller om jag går själv. Nästan smidigast att gå utan Micke;)

Tittade på Heartbreak Hotell i kväll och den filmen var riktigt bra.
Nu har jag lite småplock att fixa med inför julen.

Den här julen kommer att kännas konstig, delad hit och dit. Men någon gång är det dags att ändra på traditionerna. Men jag blev lite ledsen när pappa stod hemma och kämpade med julmaten alldeles själv, med hans kokbok som enda assistans. Men jag vet eller jag hoppas att han klarar av detta.

Jag måste även komma i håg att köpa en outfit till Alva, har ingen klänning eller kjol som hon kan ha nu till jul. Men det fixar jag. Jag lovar!

Nehe ska titta färdigt på CSI i sängen.

Julklappar och skit

Jaha äntligen är jag färdig med julklapparna...det brukar jag aldrig vara vid denna tid på året före jul. Jag brukar stressa runt dagen före jul och inhadla alla julklappar.
Det enda jag har kvar är att handla julklappen till min far. Men jag vet vad jag ska handla med det var bara det att det inte fanns i Sala när jag skulle handla, så jag få ta det i västerås.

Sen  är det en sak till som vi ska fixa i morgon... och det kommer att bli hur bra som helst....Jag hoppas det i alla fall, det är jag och min syskon som har slagit våra kloka huvuden ihop.

I morgon kommer min pappa, Karolin, Johanna, Johan, Mickes päron och ev svägerskan med barn. Så det är bara att ställa sig och baka tårta i morgon.
Jag blir hemma hela helgen och vabbar eftersom Micke jobbar hela helgen, sen jobbar jag bara på tisdag och sen är det julafton. Då är det dags att fira jul med far och systrar. Juldagen är vigd först till min mor och sen till Mickes päron och hans syskon.

I dag har det inte hänt så mycket, Lola ringde och berättade vem som ska bli ny chef på mitt jobb....tja vad säger man det var ju inte den jag hade tänkt mig som blev chef...jag vet inte riktigt inte vad jag ska tycka. Inte vet jag heller om jag kommer att stanna kvar på jobbet när jag vet hur det kommer att bli. Suck det var ju inte så här jag hade tänkt mig att det skulle bli. Jag hade ju räknat med att allt skulle bli bra när man nu valde att man skulle vara kvar på nuvarande jobbet. Känns som jag ska leta med ljus och lyckta varenda dag nu. Annars så får jag sätta mig i skolbänken igen, men jag har inte riktigt lust med det heller. Jag vet inte vad  jag skulle vilja läsa till, känns inte heller som jag har orken att sitta hemma och studera. Kostar gör det också, vi är ju inte rika jag och min sambo. Men vi klarar ju oss och det är ju tackvare att båda jobbar. I bland så tror jag att jag har världens mest otacksammaste jobb, Man hamnar alltid i kläm på något vis oftast så är det mellan anhöriga och ssk. SUCK!
Tja om man nu skulle läsa ngt så måste jag komma på vad....man kanske skulle läsa till läkare..Man ska ju sikta högt. Och om man verkligen vill något så klarar man av vad som helst sägs det ju.

Vad finns det för jobb i dag som inte kräver nå vidare lång utbildning och finns det jobb att få sen?

I dag så möblerade jag om i Alvas rum, jag ville möblera om i vardagsrummet. Men Micke och resten sa att det inte går. Och inte går det i sovrummet heller så då möblerade jag om i Alvas rum=)

Så ringde Karolin i kväll, Algis svarade eftersom jag satt på huset. Jag hör hur hon pratar sen var det inget mer. Jag är färdig och hör att hon sitter vid datorn och tittar på film. Så jag kikar in då ser jag att hon inte har lagt på luren. Så jag går och lyssnar och då var ju Karolin kvar i andra änden. Då hade Alva sagt att hon skulle lägga på och Karolin gapar i andra änden av luren. Vad säger man....mer än att man har en livslevande telefonsvarare:P

Vi har massor med tv-kanaler att välja mellan men en fredag kväll finns det inget roligt att titta på...varför är det så. Ändå betalar man massor för att man trodde att man alltid skulle ha något att titta på. Jag har ju en del filmer att titta på, men det mesta är skräck och det törs jag inte titta på själv, och Micke tycker inte att titta på det.

Nehe ska fortsätta att kika runt på nätet...so long

Rubrik

I dag träffade vi Erika och hennes två rara barn... Tja när Alva och Engeline ska leka är det giganternas kamp. Båda lika envisa. Men det tråkiga är att Engeline slåss i bland...men men hon måste få utlopp för sina känslor.
När vi var ute så sa Alva efter ett tag att hon frös, och när vi väl var inne så blev hon alldeles svettig.

När lekkamraten hade gått hem så tempade jag Alva och det visade sig att hon hade feber...så jag blir hemma hela helgen, eftersom Micke också jobbar.

Inte känns det som att det är jul om midre än en vecka, men men den lär ju komma och gå i stortsett obemärkt om jag ska fortsätta känna så här.

Nehe ska ta och mysa lite med lillstrumpan, hon ligger här brevid mig och tittar på tv.

Ett litet jesubarn...

"Detta är december 1979 en kvinna går hemma och är höggravid och väntar på att hennes och hennes sambos först födda ska födas i februari 1980.
Men som alla vet går det inte alltid som man tänkt sig. Vattnet går för kvinnan och hon åker till BB, eftersom dom inte vet om barnet lever eller inte så blir det akutkejsarsnitt....blablablaaaa....Det visar sig att det är VÄRLDENS BÄSTA HEIDI SOM HAR KOMMIT TILL JORDEN FÖR ATT GÄSTSPELA ETT TAG;)


Mitt hjärta brister...att det kan göra så ont.

I dag var jag och Micke med Alva på storbarn för en liten inskolning. Allt gick bra tills vi skulle åka därifrån. Alva ville inte att vi skulle åka. Hon började gråta och sa att hon skulle följa med oss... Det gjorde så ont i mig,kändes som hjärtat skulle slitas ur bröstet på mig. Jag ville inget annat än att ta henne under armen och springa därifrån med henne.
Jag hoppas och vet att nu har hon gömt bort sina föräldrar och busar för fullt med sina nya vänner.


Tredje Advent

I går var vi ner på stan för att inhandla lite julklappar. Passade på att handla på "sala torg" dvs gallerian.
Köpte tre lotter av Lions för tjugo kronor styck. Man fick skriva sitt namn på valfritt nr. Micke skrev på en rad...och jag valde två på måfå. Kl ett kom luciatåget och lallade förbi och åkte upp och ner i rulltrappan och tja sjöng kan man väl kalla det.

Sen var det dags för dragningen. Dom hade åtta paket som dom skulle dra. När dom läste upp vinnarens namn så skulle man gå fram och motta sitt paket. Dom läste upp dom sex första vinnarna men ingen var där. Då säger Micke på skämt:
- Vinnare av paket sju är Haaidi Saaaarajervi (Det är så dom som inte vet uttalar det)

Och tro det eller ej...kort där efter så ropar dom precis så.
Jag trodde att jag skulle skämmas ihjäl, jag var ju tvungen att gå fram och hämta paketet. Alla apploderade och jag skakade hand och såg ut som Salas största tomat..Ja jag lovar.

Micke tyckte att det var skit kul att se mig så generad. Tur att jag gjorde någon lycklig den dagen;)
Men det var jätte fina saker i paketet. (Ja tro inte att jag kunde hålla mig till julafton utan jag var som ett barn och var tvungen att öppna det så fort jag kom hem)
Det var b.la. en stekpanna, ett armbandsur, prova på kort på gymmet, överdragsklädsel till bilen, fyra kaffekoppar med fat och lite annat smått och gott.

Sen senare på kvälle skulle jag och Micke ha myskväll, jag drack lite vin och så åt vi lite chips och tittade på filmen "spanglish" som gick på tv. Fast det slutade med att Micke somnade på soffan strax före halv tolv. Jag skrev en lapp och la på bordet där det stod:
-Tack för myskvällen
Så gick jag och la mig... Kanske inte allt för snällt men jag har tröttnat på att Micke sover på soffan var eviga kväll. Men men det är väl charmen med han.

Så i dag så var vi i väg jag, Micke, Alva och pappa och var på privatvisning på biografen,

Sen följde Karolin och pappa med oss hem. Vi åt mat och sen senare under kvällen så hade vi lite Adventsfika.
Jag bakade en jättegod saffranskaka på jobbet i torsdags och var bara tvungen att baka den hemma. Och den blev nästan bättre här hemma än vad den blev på jobbet. Så nu har jag saffranskaka i frysen.

Det kan jag bjuda på när vi får främmande på besök. För jag orkar inte baka lussebullar och så är jag inte så förtjust i dom heller. I värsta fall får jag köpa om man absolut måste ha.

På tisdag har vi grötfest på jobbet...Så jag och Alva ska dit en vända och äta lite gröt och skinksmörgås. Micke jobbar kväll hela nästa vecka...och hela helgen *suck*

Och i morgon börjar Alva på storbarn. Så jag och Micke ska vara med henne på dagis en timmer i morgon. Sen ska mormor hämta henne och vara en stund med henne tills jag kommer hem. Det är tur att man har helt underbara föräldrar som ställer upp när man behöver deras hjälp.

Nehe ska ta och väcka min sambo som har somnat på soffan brevid mig.

Natti natt alla som läser<3


Älskar denna

http://www.youtube.com/watch?v=-alcHfwHY5A

Denna låt är just nu bland mina favoriter...Just love it!

Lite bilder

Alva lycklig över våra fina pepparkakor

Dom blev fina fast jag inte hade några formar

Alva skottar snö hos Ukki

Sankta Lucia

I dag var vi till Alvas dagis och kollade på hennes luciatåg...jag filmade lite sen skulle vi ta kort men då tog det slut på batteri...
Jag förlitar mig på att systra mi skickar över lite bilder eftersom hon var paparazi. (Undra om det stavas så)

Få se om det bär i väg till västerås i morgon för att inhandla lite julklappar.
Har i alla fall storstädat här hemma i kväll. Så nu är det jätte fint och rent.


Min dotter var helt hundra på att hon skulle vara stjärngosse i luciatåget i dag, men hon ändrade sig i sista stund och var tärna. Observera att hon även har glitter i håret. Det är en mix av stjärngosse och tärna=)

RSS 2.0