Alva fixar frisyren



Jag frågade Alva i dag om hon skulle ha samma frisyr på söndag när vi ska i väg på "kalas" men som tur var så sa hon nej;)

Jag & Algis

image12

Tji fick jag

Trodde att jag skulle kunna gå till jobbet i morgon, jag trodde ju att Alva var feberfri, men icke hon blev varmare nu under morgonen och nu ligger hon på soffan och sover. Så jag har ringt till jobbet och till dagis. Lika bra att hon är hemma och kurerar sig ordentligt så att hon inte blir sjuk igen...snorpan.

Ska ta mig en kopp kaffe och surfa runt lite på vidawebben.

Moa har inte fått nå kanin bäbisar ännu men jag väntar, i dag är det dag 29 hon är dräktig.

Frost?

I morse när jag stegupp så var det vitt på backen. Och då slog det mig att det var frost. I dag är Alva som tur är feberfri...det är så skönt när hon är sitt vanliga lilla Hon igen. 110 knyck hela dagen, det är min jänta det;)

Få se vad vi hittar på att göra i dag, troligtvis blir vi hemma och tar det lugnt.


 Var bara tvungen att lägga upp denna söta bild på Alva och hennes kusin=)

Vårdbidrag, Läkaren & Feber

I går fick vi reda på att vi har blivit beviljade vårdbidrag för lilla Algis, så i dag var vi till läkaren för provtagningar. Hon följer kurvorna som man ska..13,8kg och 87cm lång. Men i morse var hon extra gnällig så vi tempade henne och termometern stannade på 39,3. Vi stod i valet och kvalet om vi skulle åka, men eftersom han har så dåligt med tider åkte vi i allafall. Hon tog t.om proverna utan att vi behövde emla henne.

I helgen är det Sala Mässan, min älskade sambo har lyckats tigga till sig biljetter, fast det hade inte varit hela världen att betala heller eftersom det kostar "bara" 80 kronor.

Sen på söndag ska vi i väg och gratta Alvas farbröder som båda två fyller på söndag. Alltid trevligt att träffa "släkten". Måste bara komma på något att handla till Alvas ena kusin som vi ännu inte har uppvaktat. Får fundera på något, annars så får jag vara så tråkig att hon får pengar. Hon kanske har mer nytta av pengar. Vad vet jag, jag personligen tycker att det är roligt att få något. Jag vet i allafall vad jag ska köpa till min syster som fyller den 10:de. Jag ska köpa.... Ha tji fick du, det får du se den 10:de.
Nu ska jag gå och ta mig en kopp kaffe innan lilltjejen vaknar.

Höst liknande känsla

Det känns nästan som höst bara 7+ ute och en aningen rått. Det är sånna här tillfällen jag längtar till snön kommer singlandes ner från himmlen.

Ska alldeles strax väcka dom andra, fast i bland är det skönt att vara för sig själv på morgonen. Ska sätta i mackorna i rosten och koka lite the vatten.
Ha en bra dag!

Dodgeball

Haha...går på tv 3 just nu och jag tror inte att det finns någon film som jag tycker är så sjukt rolig=)





Det blir bättre och bättre dag för dag...

Äntligen börjar det onda i nacken släppa...tack vare min lilla lillasyster. Hon har smort in mig med zon 2 gånger i dag och så fick jag en tub med mig.

Alva och jag hade turen i dag att komma hem till mina föräldrar rätt dag...mammas storbaksdag. Jag vet ingen som bakar så gott fikabröd som mammi. Medans Alva sov så fick jag smaka på en jätte god paj...mumma.

För övrigt inget speciellt idag..tvättat och så.

Vad skulle jag göra utan pappa

Pappa var hit innan han skulle hämta kära mamma från jobbet, han kollade på min cykel och sa att det var alldeles för dåligt med luft i däcket...försökte pumpa med det gick inte. Får helt enkelt ta med mig cykeln och pumpa med hjälp av kompresorn.

Som sagt vart skulle jag vara här i stora vida världen utan mina kära föräldrar, och att inte glömma mina småsystrar.

tralla laa

Knodden sover och jag blir sittandes här i vanlig ordning, har i allafall varit så duktig att jag har cyklat två gånger i dag. Men däcken blir näst intill platta när jag cyklar, så jag funderade på om jag var för fet, men så provade min sambo, och dom blev nästan platta när han cyklade. Så på lördag när vi ska till stan ska jag köpa nya däck, för när vi tittade så var det citydäck...och en sak är jag säker på och det är att vi inte bor i city. Fast om city ska bestå av grusväg samt skog och åkrar runt ens tomt...ja då måste jag fundera på vart vi bor.

Haha pratade med syrrans kille på msn i dag och han gick med på att komma hit och vara med på kräftskiva:D Villkoret var att jag skjutsar dom till krogen sen...men det ska jag väl kunna ställa upp på.

I dag satt jag en liten stund vi datorn, medans Alvis knatade runt här inne. Rätt vad det var så blev det jätte tyst, så jag gick ut för att kolla vad hon gjorde, men jag såg inte henne. Jag ropade på henne och sprang och tittade på vägen och på baksidan, jag gick in och upp men hittade henne inte. Ropade och Ropade. Sen går jag in i datarummet och där ligger hon framför garderoben och sover och har gjort det hela tiden...puh vad lättad jag blev.

Fortfarande ont

Jag har fortfarande så förbannat ont i nacken..och nu börjar jag känna av bihålorna, men jag har tagit sinova och hoppas på att det ska hjälpa mot bihålorna...men vad fan ska jag göra med nacken...Förslag?

Världens bästa låt=)

http://www.myspace.com/halfwaysound  Min systers kompis och hennes band har gjort världens bästa låt.

Långledigt

Alltid skönt att vara ledig tre dagar efter att man har jobbat helg. I dag har Alvis och jag varit till stan och lekt i lekparken. Sen var vi till apoteket och skulle hämta hennes medicin, men jag fick inte ta ut den för dom tyckte att det hade gått för kort tid sen vi hämtade sist, men grejen är ju det att på receptet står det att hon ska ha en tablett om dagen fast hon tar 1½. Och när hon är sjuk ska ju hon ha mer...men jag får ta och prata med hennes läkare nästa vecka när vi ska dit...helsjukt.

Sen när jag kom hem så rykte som bara den från motorn, så jag öppnade huven och en massa rök väller ut. Då ser jag att oljepåfyllninglocket inte sitter på, men som tur var så låg den på tändkablarna. Och denna incident har jag min pappa att tacka för. Han böt nämligen olja och oljefilter i går och glömde skruva dit locket ordentligt. Så det var bara att sätta sig i bilen och åka till föräldrarna och motortvätta bilen...men jag är i allafall glad över att jag har mina föräldrar.

På lördag ska jag och biglillsis försöka med att supa lillsnorris under bordet, det vär nämligen tänkt att vi ska ha syter kräftskiva...men kruxet i det hela är ju att lillsnorris inte vill ha kräftskiva..men vi ska nog lyckas övertala henne. Vi får säga till hennes kille som kommer hit i morgon att vi bjuder på spriten.

Nehe ska gå och knåpa ihop lite pärlsmycken....så himmla roligt, känske lägger ut någon bild på mina alster:D

Så trött....

på min sambo faktiskt....

Pain

jag har så himmla ont i nacke och vänster axel. Förstår inte vad jag har gjort men ont gör det.
I dag har det väl inte hänt så mycket. Karolin var hit och sen var vi i väg till farmor och farfar och fikade. Dom hade tagit bort sandlådan så Alvis fick mer leksaker att ha i sin sandlåda.

Funderar på när Moa ska kläcka ur sig sina ungar, hon boar för glatta livet, jag måste säga till Micke att han inte ska ta bort hennes bo nästa gång han gör rent i buren, taskigt att hon ska behöva börja om på en ny kula varenda gång han gör rent.

I morgon är det arbetsdag, jag tycker att det är rättså skönt att jobba...då känns det att det är vardag. Jag är glad att jag jobbar 75% för då har jag ju rättså mycket lediga dagar.

På Måndag ska jag ta tag i viktminskingen. Jag måste få rutin på det dära med att komma ut och gå, händer inte sen vi gjorde oss av med Pruppen.
Men det ska väl inte vara så svårt att avsätta en timme så att jag kan få gå ut och gå. Jag ska prata med Micke. Fast i bland verkar det som att det är viktigare att han ska få göra det han har bestämmt sig för under dagen. Oftast så kan jag ha varit hemma hela dagen med Alva och sen kommer han hem, jag hinner inte ens säga vad jag skulle vilja göra innan han hinner berätta vad han ska göra. För jag kan minsann göra det jag inte hinner med medans Alva sover... Jag tror inte att killar fattar att vi tjejer också behöver ha lite egentid emellanåt.

Haha min syster slingade håret på mig i dag men det syns ingenting. Fick i allafall bort utväxten. Det skulle vara ljusa slingor men jag tycker att håret blev mörkare.

Nehe om man skulle sätta i gång och plocka lite innan man blir sittandes i soffan.

ja just..

Fick basketkängorna i dag...jag är Hel Nöjd, dom var t.om. snyggare i verkligheten. Jippieee :D

Lill Lördag

Idag har jag varit ledig från jobbet och då är Alva ledig från dagis. Eftersom det var skaplligt väder i morse så bestämmde jag och Alva att vi skulle åka till stan till "stora" lekparken. släpade t.om. Snorris. Alva åkte kana, gungade, sprang, klättrade och gungade lite till. När hon hade kutat färdigt så gick vi till kiosken och köpte glass. Eller glaaa som Alva säger. Handlade lite innan jag åkte hem, och sen lekte vi hela kvälle tills Alva stupade i säng.

Fast det var rättså roligt en vända innan Alva skulle lägga sig. Alvas farbror kom förbi, självklart så var Alvas kusin Vanja med. Vanja gick in i datarummet för att titta på kaninerna, men så såg hon leksaksbacken och började plocka leksaker. Men då var Alva snabb på att roffa åt sig sina leksaker....hmmmm






Va i väg och hämtade askan efter Fiffi...har ännu inte kommit på nå bra ställe att gräva ner/sprida askan..



Booooring

Jag har det så j-la tråkigt..och inte fan har jag fått skorna..Suck vad less jag blir!

?

Varför duger inte mamma lika bra som pappa?

Huvudet är tungt

Eftersom jag drack någta öl i går samt två baccardigroggar så har inte mitt huvud varit som det ska vara i dag.
Men jag fick ligga och kurrera mig några timmar i hängmattan, så nu känns det ok.

Jag som hade tänkt att jag skulle ha åkt och bada i dag men det blev inget av det..bummer.
Nehe ska surfa vidare och kolla runt lite.

Va fan har skorna tagit vägen?

Jag har vunnit en auktion och betalat....men var fan är mina basketkängor, håller tummarna för att dom kommer på måndag. Fast jag hade velat haft dom till helgen.*Suck*

Ska hem till päronen i dag och ta någon öl. (försent firande av Micke eftersom dom ej var hemma)

BTW Mummu har fått åka hem från sjukhuset=)


Gäsp

Gud vad jag är trött! Det känns som jag inte har sovit en blund i natt. Emellanåt så tror jag att mina ögon ska trilla ut ur skallen, hoppas att jag piggar på mig.

Svettats som en tok.

Förstår inte hur luften kan stå så jälva stilla som den har gjort i dag...kvalmigt och äckligt har det varit. Så fick jag för mig att jag skulle ut och gå i dag hmm bad girl ingen bra idé.

Jobbat som en tok i dag med att dammsuga och torka alla golv samt städa båda kylskåpen. Ska bara ta mig en dusch sen kommer jag somna ovaggad i kväll..
Måste ta igen mig för en slitsam dag i morgon med eftersom jag ska vara själv på våningen.

Sulkle braa klola om man kan lsäa dteta etefrosm jag lsäte det ngåntans hur du än srkev så gcik det bra brara frötsa och stisa bkotasevn var på rtät patls.  Crazy

BTW

Mummu mår bättre i dag och troligtvis ska hon få åka hem i morgon=)

Skit

Jag förstår inte hur mycket skit det är på tv´n om dagarna och det värsta är alla tävlingsprog. Men jag älskar alla serier, tyvärr får jag inte titta på dom jag vill eftersom sambon oftast styr över fjärrkontrollen. Men men that´s life.

Jordfästningen(?)

Jag funderar bara när Fiffi "kommer hem för gott" så att vi får antingen sprida ut askan eller hitta en fin plats till henne....Det är verkligen tyst och ensamt utan henne.

=0

I dag har nog varit den effektivaste dagen denna sommar på mitt jobb. Fick reda på i morse när jag kom att jag var tvungen att vara själv på min våning, sagt och gjort knatade jag upp.
Kollade lite på listorna över dusch och städ..som tur var så var det endast en duschning kvar men 3 städningar. Jag petade upp dom en efter en och gav dom frukost, sen satte jag i gång med städningarna. Så jag hann i allafall 2 städningar och sen så får jag ta allmänna i morgon när jag jobbar kväll.

Men vad jag svettades medans jag påtade på, sen innnan jag gick hem hann jag t.om dela ut förrådsgrejerna till våningarna. Men jag tycker att det ska bli skönt när ordinarie personal är tillbaka, men jag vet inte om det blir så mycket gjort då heller...tur att Anna jobbar kvar i allafall, utan henne skulle jag få slita ihjäl mig;)

Mummu är dålig=(

Idag så fick jag ett samtal från min mamma som är i finland att mormor troligtvis har fått en hjärtinfarkt.....Jag lovar att mitt hjärta har aldrig slagit så fort och jag är helt hundra på att jag inte svarade rätt på tjejens frågor som skulle ta över på våningen efter mig.

Ringde syrran och vi körde rally till servicehuset där mormor bor, efter diskutioner så beslutar dom att skicka mormor med ambulans till akuten.
Väl på akuten så blir mormor sämre och börjar skaka. Prover tas och hon hamnar på observation, tillslut är inte mormor kontaktbar, så dom ger henne antibiotika och dropp intravenöst. Efter nån timme eller så börjar mormor prata med sig själv.....och det är ett gott tecken, hon ville t.om. ha en macka innan jag åkte hem.

Syster stannar kvar med mormor för att tolka åt henne...(God natt Mummu, vi ses i morgon)

Pssst..Jag vann skorna på tradera=)

Nada bad=(

Det blev som jag misstänkte...inget bad. Ibland är Micke så tråkig han vill aldrig göra något på kvällarna bara lalla runt här hemma, så går han och gnäller över att det är varmt.

Jag har hittat ett par skit snygga skor på tradera som jag vill ha....men det känns inte som jag har råd för tillfället. Hade alldeles för mycket räkningar denna månad...hatar räkningar.

Jag funderar på hur jag ska orka stiga upp i morgon för att bege mig till jobbet, jag är ju för van att få sova till runt halv nio. Micke kommer att få tjata på mig jätte mycket. (Men han är ju bra på det)

Ska ta och ladda upp lite bilder i bilddagboken på tokfian=)



Sol, Sol och åter Sol

Äntligen är solen här...typiskt när man börjar jobba dag denne vecka.

Tänkte att jag skulle försöka med att övertala min sambo att vi ska åka och bada med Algis, men jag vet att svaret kommer att bli nej. Så därför har jag sågat bort en bit av regnvatten tunnan så att Alva kan plaska i den eftersom Micke har slängt båda polerna.

Så i morgon börjar jag jobba dag igen, det verkar som jag kommer att få börja min dag med att städa. Tittade på städlistorna i helgen och ta mej fan så har dom inte städat medans jag har varit på semester. Jag tycker att jag som är under 30 ska inte behöva tjata på människor som är över 50 och 60. Tycker att dom själva borde veta vad som ska göras. Men eftersom jag är som jag är så kommer jag snällt städa allt utan att säga ett ord...that´s mee *suck*

Nehe ska gå och titta hur det går för min fetaostfylldaköttfärslimpa mums... och försöka med att övertala min sambo.

Fredag den 3:de Augusti

Knåpade i hop några bilder som sammanfattar Alvas och min fredag=)


                                                                                       


Tjat, tjat...

Det finns inget värre än att ha jobbat en hel natt och vakna till sambons tjat och gnällande på Alva. Hatar allt tjat och gnat, förstår inte hur en männinska orkar tjata så mycket.

Regn=Städ

Eftersom det verkar som att det kommer att regna hela dagen så avsätter jag min tid till att städa. Har lyckats städa skrubben uppe och det behövdes verkligen. Har rensat bland kläder och väskor, det slutade med att en hel sopsäck ska i väg till "Hela människan"
Jag är inte speciellt sugen på att åka på våran väg i dag eftersom jag tvättade bilen i går, och det är inte ofta min bil är ren...

Ja ja ska gå och titta på "Hem till gården" medans Alvis tar sig en tupplur på maten.

Lyser med sin frånvaro..

Solen vill inte riktigt lysa, tycker att det har varit en tråkig sommar. Så saknar jag mina föräldrar som är på semester hos farbror i finland. Jag hade också velat åka dit...men det få bli nästa år.

Ska strax åk till mina föräldrar eftersom syster skulle komma dit. Vi får kolla igenom mammas blommor..är inte riktigt min starka sida.
Ska ta mig en kopp kaffe innan vi åker...Tschüss

Så satans trött

I dag så jobbade jag sista natte före helgen, och har endast sovit två timmar innan jag swischade hemmåt för att hämta underbara Alva.
Dom på dagis sa att Alva håller på hela tiden och kämpar med att kånka fram grejer. Jag är inte förvånad som hon pular här hemma hela dagarna.

Nehe ska tjola lite med Morris och Max...dom ska få sin dagliga dos av Kärlek innan jag ska träffa John Blund för i dag blir det tidigt i sän det vill jag lova.


RSS 2.0