Jävla Korvskinn

Mina tjöjor som jag fick på jobbet sitter som korvskinn på mig, och ändå överdrev jag storleken. Micke provade också tröjan och sitter tight på han med....suck. Det blir snabb bantning.

Men jag har ju gått ner i allafall tre kilo sen jag slutade på haga, ja jag små åt massor där fast jag inte behöver det.

I morgon ska jag ner på stan och ta kort till körkortet och till legitimationet ^^ som jag ska ha på jobbet. 150 pengar tog han för det, Blä jag hatar att ta kort...iaf på mig. Hoppas att fotografen är bra.

Det jag ju dags att förnya körkortet, tänk att jag har haft det i tio år....det var det inte många som trodde:D Fast jag kör ju som en gud:P

Nehe ska sätta på lite kaffe, Alva följde med Karolin för att möta upp en kompis till henne.

Här går det undan

Det är en massa saker som jag ska ta in, rutiner boende, gator och en massa annat. Jag har fått kläm på det mesta tycker jag eftersom jag bara jobbar kväll och åker till samma brukare. (tycker inte om namnet brukare)
Alla arbetskamrater är jätte trevliga hälsar och frågar hur det går. Chefen frågar även hon hur det går och om jag vill ha en kväll till intro...men jag tackade nej. Hoppas att jag inte sket i det blå skåpet. Jag trodde att jag skulle börja jobba på torsdag, men ack vad jag bedrog mig. Jag börjar inte förens på Onsdag. Jag har intro på lördag fm, sen börjar jag äntligen.

På tisdag är det min älskade Mummus begravning....känns tungt.

Jag fick en del kort av min mor på när jag var liten, då slog det mig hur lika vi är varndra jag, Karolin och Alva.


           ALVA                             KAROLIN                            JAG

Så nervös...

...att jag mår illa. Och jag fattar inte varför jag är så nervös, för jag ska inte ens åka själv. Hela denna vecka har jag introdution. Och jag jobbar ju med samma som jag gjorde innan. Men det är väl det att jag måste lära känna nya människor och lära känna nya boenden. Men jag vet att det kommer att gå bra och jag har ju hört det från andra som jag känner. Men mina nerver är verkligen på helspänn. Sen är det säkert det också att jag ska bara jobba kväll.

Men jag hörde på dagis i dag och det var helt ok för dom att jag lämnar Alva runt ett två. För jag kan inte lämna henne vid nio för då får jag aldrig träffa henne, och jag vill ju träffa min lilla baby.

Nehe ska gå och städa lite och försöka med att få lite i magen...HERRE GUD!

Hoppas att jag får det bra.

I dag fick jag reda på att raden i hemtjänsten bara är kvällar...jag todde att världen skulle gå under. (Jag vet att min värld i bland kan gå under för mindre.)

Jag tyckte att det var hur hemskt som helst...men efter att jag malt och hackat, stött och blött så kom jag fram till att det är nog inte så hemskt.

Jag är alltid hemma på dagarna, jag kan börja läsa ngt i skolan, träna. Behöver aldrig vara hemma pga vård av barn, behöver inte ta ledigt när Alva ska till läkaren. Och tänk sen i sommar hur mycket jag kommer att kunna åka och bada innan jag ska i väg och jobba.

Ja jag ska verkligen ge detta en chans, för jag har ju funderat på att jobba natt, men då går ju hela natten bort och sen när jag ska sova bort halva dagen. Nu kommer jag alltid hem och sover och kommer att vara hemma med Alva på dagarna.

Åhhh jag hoppas verkligen att det blir så bra som jag tror att det kommer att bli. Jag får verkligen hålla både tummar och tår.

Sen kommer jag fortfarande att kunna fortsätta att pendla till jobbet. Jag jobbar ju alltid mellan fyra och tio. Vid tre går det ett tåg in och sen går bussen hem tio över tio.

Uppdatering sker i morgon efter att jag har träffat chefen.

Uppsala

Just nu är jag hos min syster i Uppsala, lägenheten är helt ok, men skithuset...ja herregud. Jag var tvungen att ha foten i duschen för att sitta bra. Och det var som Karolin sagt, man måste backa in på skithuset.

Meningslöst inlägg

Brist på ngt annat så tänkte jag svammla här ett tag... Man behöver inte läsa, detta är min blogg och jag skriver vad jag vill=)
Ja just vad jag vill, just nu vet jag absolut inte vad jag vill. Ivanlig ordning skulle jag vilja ha en ny mobil, en ny väska, nya skor samt en ny frisyr. Ja just jag skulle även vilja ha en ny soffa.

För det första köper jag nya mobiler allt för ofta, det gör jag även med handväskor och skor med. När ska jag hinna använda allt. Men det gör jag, omväxling förnöjer. Och om jag nu vill ha en ny väska varje vecka så låt mig ha det. Fast det är ju det också att det är ju inte så där super billiga saker. Och jag måste ju se till att jag har mat på bordet, pengar till räkningar och så måste jag ha råd att tanka bilen så att jag kan åka till jobbet och tjäna mina pengar. Och pengar måste jag även ha så att jag kan lägga undan lite så att jag kan handla saker jag vill ha.

Men så är det ju så också att när jag har sparat pengar så blir jag en aningen snål också för jag vill ju inte att det ska minska med pengar på mitt sparkonto. Så då brukar jag i stället handla för pengar jag har på lönekontot och sen lever jag lite snålare för att jag ska slippa föra över pengar. För på sparkontot så ska det öka hela tiden, ABSOLUT inte minska.
Jag vet att jag är konstig....Men jag har aldrig sagt att jag är helt normal heller:D

Nu när jag skrev det sista så kom jag och tänka på hur länge jag har varit onormal och då slog det mig att jag fyller ju trettio i år och då kom jag på att jag måste ju förnya mitt körkort i år. Tänk att jag har haft körkort i tio år. Och kör som en gud, men det har jag ju gjort sen första stund. Jag var super duktig när jag började övningsköra Haha!

Det slog mig nu också att lilla Alva skulle behöva lite nya kläder. Hennes byxor börjar bli lite korta åt henne. Mest att jag skulle köpa mysbyxor till henne. För det måste nästan vara skönast att ha på sig när hon slänger runt som hon gör. Det var som i dag så hade hon jeans. Så var vi till stan, hon hade overallen på sig. Vi stannade till i lekparken,som vanligt skulle hon klättra och åka kana, men det såg lite tight ut när hon klättrade. Stackarn. Men det gick galant, för hon är envis min lilla tjej....det kanske är som min pappa säger att hon kommer att bli ngt stort när hon är vuxen.

Nehe ska fortsätta fundera på vad mer jag vill ha och hur jag ska lyckas spara ihop tillräckligt med pengar.

Det är ju i alla fall tur att sakerna jag vill ha är ju inte så dyrt. Jo visst finns det dyra skor, handväskor och mobiler. Men jag håller mig innom rimliga gränser!

Äsch

Har inget speciellt att skriva om....känner mig mest less helt enkelt.

Svinkallt är det ute, har ingen lust att sitta på balkongen heller.
Micke håller på att lägga Alva, Usch jag vill inte ens jobba nu i helge eftersom det är min skit helg till råga på allt.

Men en sak ska jag säga:
-TUSEN TACK MINÉA OCH KAROLIN FÖR ATT NI HJÄLPTE MIG MED BLOGGEN=)

Funderar på att åka till Uppsala på Måndag och hälsa på snorris, fast hon kanske är i skolan länge. Annars så får jag åka nästa helg. DÅ tänker jag tvinga med Tätting. Men man får visst se till att inte bli nödig eftersom toaletten visst är pytte pytte liten. Det sägs att man måste backa in för man får inte rum att vända sig. Och jag vill inte sitta fast på en toalett, jag har ju faktiskt familj och jobb som måste tas hand om.

Nehe ska gå och titta om det är något sevärt på tv´n

!

Mitt självförtroende har fått sig en törn i dag.

Vaxa ben...

Ha dom ringde i går och frågade om jag var intresserad av att köpa rakhyvlar...dom var ju så bra bla bla bla tre bladssystem och allt.
Nej svarade jag jag vaxar mina ben....

Det var just det jag skulle göra i kväll. Ett ben är vaxat tja i alla fall halva höger benet, Det andra tänker jag raka. Fast jag tänker inte köpa rakbladen för det utan jag kör med mina egna. (Läs Mickes)

Tupperware Party

Var i väg i kväll på ett tupperware party med inställningen att jag inte skulle handla ngt. Men men några byttor vart det i allafall. Jag skulle kunna handla hur mycket som helst men jag har lärt mig att tänka på vilka jag kommer att ha användning för. Dom hade ett bra pris på en lökhackare, tänkte först att jag skulle köpa den. Men sen så slog det mig att jag använder sällan näst intill aldrig lök i maten. Så då fick det vara fast den var så bra att man kunde hacka både nötter och diverse frukter i den. Hackar inte det heller så ofta:)

I morgon är jag äntligen ledig...min enda dag denna vecka. Skulle ha åkt till min syster och hade gärna gjort det om det inte skulle bli så sent. Får ta det en annan gång när hon har bättre med tid.

Nehe ska kika om jag hittar ngn billig cykel på blocket till mig själv...Kanske ngn som har en till försäljning=)

Alvas nya säng

 Alva i sin nya vändbara säng

Keeping my fingers X

Chefen skulle ringa i dag men har inte hört av sig....suck. Förhoppningsvis ringer hon i morgon eftersom vi troligtvis kommer att få våra schemor i morgon.

Jag hoppas verkligen att jag har fått dag raden och att det är mer än sjuttiofem procent. Tänk om jag har sån tur att jag får hundra procen....tänk om! Jag skulle vara världens lyckligaste då.

I går köpte vi en säng till Alva, när vi kom hem skulle vi bygga ihop den. Tänkte att det är väl snart gjort. Inte förens kl elva kunde stackars Alva gå och lägga sig. Jag sa till henne att hon fick gå och lägga sig i våran säng. Men det ville hon inte hon ville ju ligga i sin STORA säng. Vi får se hur det går eftersom nu ligger hon som i en vånings säng och Micke tror inte att hon klarar av det om hon ska gå ner i natt. Men jag är nästan helt säker på att hon klarar av det, vi får se annars så får hon ropa på oss.
Och eftersom jag inte hör henne varken när hon ropar eller kommer och lägger sig i våran säng så är det väl stackars Micke som får gå och hämta henne.

Har äntligen fått ett "matsalsbord" så köpte jag en ny matta som skulle vara under bordet, men den fick ligga under vardagsrumsbordet i stället. Det såg mycket bättre ut:P

Nehe ska gå och umgås lite med min sambo.


Fönsterputs

I dag fick jag tummen ur arslet och tvättade fönster...det var lättare sagt en gjort med en treåring som skulle hjälpa till. Men men nu är det gjort i alla fall.

Håller tummarna för att chefen ska ringa mig och säga att jag har fått hundra procent i hemtjänsten. Hon skulle ju ringa mig i morgon eller på tisdag, jag VILL att hon ska ringa i morgon=)

För övrigt har det varit stök hela dagen i dag, var ner i tvättstugan och bokade tvättid i dag..men jag gick handlingarna i förväg och tvättade i lägenheten så hängde jag det i tvättstugan, gardinerna däremot tvättade jag i tvättstugan medans det andra torkade.

I morgon bär det av till jobbet för det är dags för min "häst" vecka...suck! Är bara ledig på torsdag. Hoppas att veckan går fort.

Snart är det dags för Mummu att begravas, jag måste lämna in Mickes kostym och min jacka till kemtvätt, hm undra vad det kostar. Jag har aldrig lämnat i nå kläder till kemtvätt. Men men ngn gång ska väl vara den första.

Nehe funderar på gå och lägga mig så att jag orkar upp när klockan ringer strax före fem i morgon bitti.

Gnäll

När man var tonåring och bodde hemma så tjatade ensföräldrar på en hela tiden, jag trodde att man skulle slippa det när man själv blev vuxen, men ack vad jag bedrog mig.
Min sambo tjatar lika mycket på en dag vad min föräldrar tjatade på mig under hela min uppväxt. Inte är det roligt heller när han säger åt en vad man ska göra under dagen i hemmet kvällen innan han går till jobbet.

Det värsta av allt är när han säger till Alva att han inte tänker lyssna på vad hon säger eftersom hon har börjat stamma. Herregud, det är ju ngt hon inte kan råför. Jag låssas som att jag inte hör att hon stammar. Micke däremot tror att hon gör det med flit och gnäller på henne hela tiden.

Hoppas att han snart kan vara en hel dag utan att gnälla....keep my fingers X

Ransta

Är just nu hemma hos min far och har precis ätit en jättegod Kalops som min pappa gjort. Han har blivit riktigt duktig på det där med matlagning.

Min minsta syster är tja inte riktigt hysterisk men nästan för hon ska flytta till Uppsala på måndag, så för tillfället bor hon i kartonger. Men jag kommer i håg när jag skulle flytta hemifrån för första gången. Jag bodde nog i kartonger i en vecka innan jag skulle flytta:D

Var ut en vända för pappa skulle tvätta bilen, pch jag var inte ute länge eftersom det är svinkallt ute, det var bara lilla Alva som stod ut med att var ute medans pappa tvättade bilen.

Karolin ska följa med mig till Sala då ska jag passa på att handla lite godis...jag är grymt sugen på choklad. Sen ska jag städa lite hemma. Ska lägga upp gardinerna så att jag kan hänga upp dom. Ev att jag även tvättar fönstrerna, det är sjukt tråkigt men det är ngt som verkligen behövs hemma hos oss. Är det inte Alva så är det katterna.

Nehe ska skynda på min syster lite så att vi kommer hem.

Städa, städa varje fredag och så varje jul...

Plockade undan en massa i Alvas rum när hon hade gått och lagt sig. Hon har verkligen tusen saker som hon inte använder. Nu hoppas jag att hon bara har hälften kvar. Men nu måste jag rensa i förrådet för det börjar verkligen bli fullt och då måste jag slänga en massa. Det bästa är om Micke inte är hemma överhuvudtaget när jag gör det, inte Alva heller för den delen.

I morgon tänkte jag att jag ska byta gardinerna i lägenheten och storstäda. Damma och hela rubbet, Det är så skönt när det är gjort allt känns så fräscht. <----klaga inte på stavningen!

Bilen är även fixad...jag jag trodde ju att det skulle kosta 400 men det visade sig att det kostade 800 per sida. Så nu bidde jag 1600 kronor fattigare. Sen måste jag även betala 1500 i självrisk eftersom vindrutan har en jätte spricka. Jag trodde att jag skull klara mig fram till vår, men ack vad jag bedrog mig. Med detta växlande väder som vi har haft så sprack den på mindre än en vecka.

I natt sover Alva utan blöja...hon måste klara av det snart eftersom vi ska lämna pregnatiolprov den fjärde när vi ska till CG. Men jag är nästan helt hundra på att tills dess har vi fixat det, min lilla tjej börjar bli stor.

Nehe ska gå och umgås lite med min sambo...sen får jag ju inte se han på nästan hela helgen.

Laila Bagge vs. Jessica Almenäs

Jag tittade en snabbis lite på Let´s Dance. Precis då så dansade Laila Bagge, hon har ju hur fin kropp som helst, det har ju även Jessica Almenäs också. Men nu tänkte jag mest på kläderna. Lailas kläder var jätte fina men Jessica såg ut som en fågelskrämma i sina kläder. Vem fan är det som väljer vad programledarna ska ha på sig?! Lite koll måste dom väl ha på vad som är snyggt och vad som ser ut som skit.

Vad jag är glad=)

I går träffade jag chefen över hemtjänsten, hon var jätte trevlig och jobbet verkade hur bra som helst. Så nu är det bara att vänta och se.
Jag hoppas verkligen.

Sitter just nu och väntar på att få gå til bussen, Micke köpte busskort till mig, så jag lär väl utnyttja det. Desutom så står min bil hos pappa med bortplockade stötdämpare. Stötdämparna böts i Mars förra året, så biltemas håller inte ens ett år. Så nya ska inhandlas på Volvo.

Nehe dags att stänga ner och göra sig i ordning för att åka till jobbet,

Ha en bra dag!

Hemtjänst eller demensboende...?

I morgon ska jag säga till chefen att jag ska följa med Attendo, jag väljer att jobba i hemtjänsten istället för att jobba på ett demensboende. Den största orsaken är att jag inte kommer hundra överens med chefen som ska bli.. Och då tycker jag inte att det fungerar.

Så äntligen känner jag mig fri, fri som en fågel. Nu gäller det bara att hålla tummarna för att tjänsterna finns kvar. Tydligen så har hon sagt:
-Först till kvarn får först mala....Hoppas verkligen om jag är en av dom.

Jag pratade med min syster om detta och jag fick jätte bra feedback av henne. Tack Johanna.

Måste även få tummen ur arslet och fixa blommorna till Mummus begravning. Nehe ska fotrsätta att titta på Shear genius.

So long 4 now=)

Januari 2009

Nytt år med nya förväntningar....

I dag är det dags att åka till jobbet efter två dagar ledigt. Känns lite si ocg så med att jobba två kvällar på raken.

Jag har hittat en mobil som jag vill ha, men på ett sätt så känns det helt onödigt att köpa en mobil när min fungerar hur bra som helst. Men jag kan inte få den där jävla mobilen ur mitt huvud.

Jag hade tänkt att jag skulle ha knatat ut en sväng innan jag åkte till jobbet, men det blev inte så eftersom vi låg och sov så länge. Få ta en promenad i morgon i stället.

Nehe det är dags att dricka upp kaffet innan jag ska i väg.


RSS 2.0