Mor och dotter i telefonsamtal

Alva svarar:
-Hej jag heter Avva.
-Hej Alva det är mamma, vad gör du?
-Ingenting är hemma.
-Har du ätit?
-Ja!
-Åt ni rester?
-Jag vet inte kommer inte i håg.
-Åt du kyckling eller spagetti?
-Spagetti och sås.
Jag börjar på en ny mening och ska fortsätta prata med Alva, då jag hör henne lämna i från luren och hon säger till Micke att mamma är i telefonen.


Hon ska absolut svara i telefonen men hon har aldrig tid att prata färdigt.


Miss i nassen

Jag satt i godan ro och kikade runt på nätet. Plötsligt får jag ett sms, funderade på vem som skickar sms miss i nassen. Då är det en fd. arbetskompis som frågar om jag är vaken?!
Svarar att det är jag.
Då ringer det i mobilen.... Hahaha hon ringer eftersom hon har råkat sätta in pengar på mitt konto, som i själva verket skulle in på hennes sons. Men nu råkar mitt namn vara ovanför hans. Haha och hon hade signerat med mamma. Tänk vad jag skulle funderat på varför min mamma satt in pengarna på mitt konto.


Vi sitter och funderar på om vi ska åka över till ahvenamaa. Hyra stuga si så där två nätter, det räcker. Vi är ju den snabbsemestrande familjen. Det borde alla veta vid det här laget. Det längsta vi har varit borta är en vecka. Och det räckte gott och väl =)
Fast vid närmare eftertanke kanske vi var borta ett par dagar till när vi var till finland 2004. Kommer inte riktigt i håg.

Nehe dags att gå och tvätta sig och krypa ner i sängen, för i morgon får vi besök redan kl 11 på fm. Herregud det är jätte tidigt.

Natti natt!


Tänkte på en sak...

Det var inte riktigt trevligt det min kompis sa om min sambo, för är det ngt han har så är det hjärta och hjärna. Han är verkligen mån om sin familj. Och jag är lyckligt lottad som har han.


har precis städat färdigt och väntar på att tvätten ska bli färdig. Jag tänkte åka lite tidigare och köpa ett nytt dammsugarmunstycke och så ska jag köpa en bok som jag ska skriva i om min andra graviditet, precis som jag gjorde när jag väntade Alva. Någon rättvisa ska det väl finnas.

Nu hörde jag maskinen knäppa till. Så hej då=)


Ultraljud

I dag var vi i väg på Ultraljud. Allt var bara bra, normalt med fostervatten, hjärtat pickade på som det skulle, hjärnan satt där den skulle...osv.

Men det som jag tycket var lite lustigt, det är att fötterna är lika långa som lårbenet. Haha måste se jätte lustigt ut.

Jag sa till en kompis att hjärta och hjärna var som det ska, men att den hade jätte stora fötter, så det måste vara en Horneby.
Då svarade han att det är det inte om hjärta och hjärna sitter på rätt ställe.


Barnvagn

Var i väg på loppis i dag, handlade en hel kasse med kläder till Alva för 200 kronor. Sen hittade vi en jätte fin barnvagn som vi köpte för en billig peng:D



Alva handlade massor med bilar för hennes pengar hon var helt lyrisk.

Nehe dags att fika lite med familjen.

Cover på Lars Winnerbäck. Gillar den faktiskt=)


Silverregn

I kväll tänkte jag att Alva och jag ska ner på stan och titta runt eftersom butikerna har öppet till 20.00. I morgon har jag tänkt mig att jag ska ner till auktionskammaren eftersom det skulle vara barnloppis.

Jag skulle behöva kika lite mer aktivt efter barnvagn. Jag var ju så smart att jag slängde maxi cosin, barnvagnen och spjälsängen eftersom jag inte skulle ha fler barn. Och nu sitter man här och halva graviditeten har gått. Vart sjutton tar tiden vägen.

Sen är jag så irriterad på apoteket här i sala. Micke beställde medicin till Alva för 14 dagar sen, en vecka senare meddelar dom att medicinen är färdig. Jo visst, vi fick fyra mg men 3 mg hade dom strykigt. Varför vet vi inte så Micke fick beställa igen. Och jag hoppas vid min gud att medicinen har kommit  eftersom vi har bara medicin tills på lördag. Alltid att dom ska strula på apoteket i Sala. Aldrig har det gått smärtfritt där.

Attendo har ju vunnit ett boende här i Sala och chefen har redan mailat dom ang om att jag skulle vilja jobba i Sala. Men nu vet jag inte jag trivs ju på jobbet och vill just nu inte byta, men jag vill inte heller jobba bara kväll med två barn, inte är jag så sugen heller på att jobba dag i hemtjänsten. Jaja det är ju ett tag kvar vi får se vad som händer. Jag har ju tid att fundera.

Nehe ska ta och hälla upp mitt kaffe så får vi se om Emma hör av sig, ev att hon skulle komma och hälsa på. Alltid trevligt med besök=)

Dialekter

Jag satt och funderade vilka dialekter jag tycker om, till favoriterna hör Norrländska och Värmländska. Det som jag inte tycker om är skånska tills jag hörde Måns Zelmerlöw sjunga "Vart ska vi sova i natt" på just skånska.

Det blir ju inte sämre av att det är han som sjunger.
Så jag säger bara att det är både vakert att lyssna och titta på :D



18/5-09

I dag har Alva härjat med Engeline. Dom lekte faktiskt riktigt bra i dag, dom bråkade inte ens en  endaste gång. Skönt.

I Lördags var vi i väg på konfirmation, långrandigt i kyrkan, god mat. Så det var synd att klaga.

I grå var vi ner till hamnen och tittade på båtarna, sen var vi även ner till björnön och käkade glass. För det var ju riktigt fint väder hela dagen.
Vi passade även på att äta mat på balkongen.

I dag har jag inte ens hunnit vara ute, men jag ska knata över till syrran en vända så lite frisk luft kommer jag att få i mig.

Nehe ska vila lite innan vi knatar över.

So long



Bloggeli blogg

Har i dag möblerat om i vardagsrummet och tagit bort matsalsbordet. Riktigt ljust och fint blev det. Undra hur länge jag är nöjd.

Var ner på stan i dag och handlade lite kläder till Alva.
Köpte ett par byxor, en kjol, trosor, en keps och en jacka.
Köpte ingenting till Mig eller Micke, jo förresten köpte tre par mammatrosor. (till mig om inte alla förstod det)

Sen var vi i väg och handlade mat, åt mat och var hem till Karolin. Sen har det just inte hänt så mycket.

Jag hade hoppats på att det skulle vara lite varmare väder i dag så att man hade kunnat vara ute utan att man blåste bort, men men får hålla tummarna för att det blir varmare i morgon. Jag vill ju ha mina capribyxor på mig.

I morgon ska jag i allafall försöka med att städa ur min garderob, den yr igen så fort. Men jag ska ta bort lite kläder som jag inte kan ha.

Nehe ska kika runt lite på nätet.


Nytt inlägg

Har precis kommit hem från att lämnat Alva på dagis, ska ta och dammsuga och diska. Sen har jag även varit så duktig att jag har tvättat en maskin med kläder.

 Har ingen lust att jobba i dag, vill vara hemma, känner mig som en hemmakatt i dag. Vill bara vara hemma och pyssla och stöka. Men får hoppas att jag känner lika på fredag när jag är ledig.

Det är mycket lättare att stöka på för sig själv när inte Micke är hemma. Han vill oftast inte stöka som jag vill och när han lägger sig i så blir det inte lika bra.

Jag vet det, för hur många gånger började inte jag med att bygga kanin och marsvins burar när vi hade dom. Jag hade en bild i huvudet om hur det skulle se ut och skulle snickra på egen hand. Men som vanligt och alltid kom Micke och la sig i och det blev två ton otympliga burar som såg ut som skit. Jag orkade aldrig vara med och avsluta bygget utan det fick han göra.

Min sambo tror inte att jag klarar av saker och ting själv.

Härligt

I går slutade jag nio, och det var riktigt skönt. Det som inte alls var lika trevligt var att fem av mina besök bestod av magsjuka kunder. Jag som hatar magsjuka. Vill verkligen inte ha.

Just nu väntar jag på att Mathias ska komma över och ta en kopp kaffe med mig, och Alva vill med all säkerhet att han ska leka med henne.

I går flyttade Greta, jag vet inte i vilket svagt ögonblick jag lovade att hon skulle få flytta...men men gjort är gjort. Micke tyckte ju inte om henne, men jag ÄLSKADE den katten. Misslan är så tråkig...... JAG SAKNAR GRETA! Som jag kämpade för att jag skulle få henne.
När jag kom hem om kvällarna så kom hon alltid och mötte mig vid dörren och så fort jag satte mig i soffan så kom hon till mig.....min lilla Greta.




Nya arbetstider

I dag är det första kvällen jag ska jobba till nio. Herre gud vad skönt det ska bli, det tråkiga är att jag får gå ner i procent. Men men. Snart ska jag vara hemma minst ett år. Längtar!

Har varit och lämnat min älskade dotter på dagis, har precis bryggt mig en kopp kaffe.

Hjälpte min systet att flytta i går. Hon har en jätte fin lägenhet, det är tyvärr så tråkigt att det luktar inpyrd rök. Hon har pratat med salabostäder som skulle dit och kolla om hon kunde få om målat. Så vi håller väl tummarna för henne.
Jag är även mycket stolt över mig själv. Jag lyckades backa upp bilen med släp upp på min pappas garageuppfart hur fint som helst. Jag är så jävla duktig! =)

Var i väg till frissan med Alva i går, hon blev jätte fin men jag fattar inte att det kostar 325 kronor för att klippa henne. Huga!

Nehe ska gå och ta mig en kopp kaffe.






I går

I går var vi ner på stan och tittade på crusiningen...det fanns en del riktigt fina bilar. Men det var bara synd att det blev så fruktansvärt kallt när solen gick ner, jag höll på att förfrysa mina fingrar. Alva tyckte att det var riktigt roligt.

Majbrasan nere i stadsparken var inte mycket att hurra för, den brann nog ner på en timme.

Snart  är det dags att bege sig till jobbet, har ingen lust med det.




RSS 2.0